Zakito Bouw- en Milieu Vergunning Jachthaven indienen LOB Verzoek

Op 18 Januari 2022, werd door de Natuur Stichting van Crickey Amigu di Natura een LOB verzoek ingediend om inzage te krijgen op de zogenaamde bouwvergunning voor een zwaar vervuilende Jachthaven in wereldwijde beschermd mangrove gebied nabij de KAE te Otranbanda.

Buurtbewoners van Piscadera zijn bij monde van Jeanette Jansen ook in de pen gekropen om publieke duidelijkheid te vragen over de reeds gestarte bouwwerkzaamheden die uitgevoerd worden in het project naast Royal Palm resort, genaamd Highrise Zakito & Marina?

De ontwikkelaars wensen daar 120 exclusieve apartementen (6 to 9 verdiepingen hoog) en een jachthaven te bouwen. De omwonenden zijn van mening dat het project hinder veroorzaakt aan de direkte omgeving, en bovendien 54 koraal soorten bedreigd bij het doorbreken van de dijk.

Verder voldoet de bouw niet aan het Eilandelijk Ontwikkelings Plan (EOP 1997) en past deze niet in het landschap qua omvang en bouwhoogte. Het gaat om het project dat valt onder de verfraaing van Zakito waarvoor de corrupte regering Rhuggenaath in maart 2020 het terrein in erfpacht gaf.

Ook werd er een Letter of Intend getekend met betrekking tot de mangrove lagune naast het resort. Er is een investeringsbedrag van fl.65 miljoen mee gemoeid, wat in 2021 uit de doeken werd gedaan.

Werd er wel een definitieve (bouw en milieu) vergunning afgegeven, zo ja welke aspecten werden er dan geevalueerd, voorafgaand aan het verstrekken van de vergunning. Verzoeken aan het VVRP om duidelijkheid daaromtrent blijven onbeantwoord.

Evenmin zijn de bewoners van Piscadera uitgenodigd voor een informatie bijeenkomst door de duistere project ontwikkelaar en/of de overheid. Hierdoor blijven er veel vraagtekens rond dit eco-terrorisme project.

Bij de reeds gestarte bouwwerkzaamheden worden mangroves en bomen vernield, die van essentieel belang zijn voor het ecosysteem, waardoor de flora en fauna in gevaar komen.

Eerder werd door de PAR/MAN regering op Curacao onrechtmatig een bouw vergunning afgestaan aan Corendon, die middenin een mangrove bos het grootste hotel op het eiland mag bouwen. Op de koop toe werd de financiering hiervoor, met pensioen spaargeld van de lokale bevolking, door APC verschaft.

Ook mag de familie Smeets zonder geldige mijn-vergunning de tafelberg verder afgraven tot dat er geen fosfaat meer te winnen en/of over is?

Inmiddels werd deze grondstof aangeworven om de bouw van 25.000 nederzettingen te verschaffen, waarbij zwaar plunderende massa toeristen fabrieken de hoofdrol in dit herkolonisatie proces vervullen.

EOP Wetgeving 1997 / Curacao Conservation Society

11 Comments on “Zakito Bouw- en Milieu Vergunning Jachthaven indienen LOB Verzoek

 1. Niet best als ik dat zo lees, criminele praktijden aan de orde van de dag, gelukking zit er een nieuwe regering die door het volk gekozen werd.

  Liked by 1 person

   • Er is wel degelijk werk voor de lokale bevolking, zij kunnen als vuilnisman, beveiliging, berm werker en chauffeur aan de slag, zolang het maar niets te maken heeft met de moderne mensen handel. Gastarbeiders leveren goedkopere arbeid, omdat de werkgevers in de Horeca industrue dan geen SVB hoeven betalen!

    Liked by 1 person

 2. Het geheim van het konijn is om lokale gasten deel te laten nemen in de propaganda, zodat buitenlandse piraten (ontwikkelaars) allemaal geloofwaardig overkomen bij het volk?

  Liked by 1 person

 3. Curacao werd verkocht en/of overgedragen aan de duivel, waarbij werkeloosheid en armoede de klok slaan, vervuilend ISLA moet dicht, maar in Rotterdam blijven alle vier de raffinaderijen (Pernis) gewoon open??

  Liked by 1 person

  • Laat NL eerst maar eens het goede voorbeeld geven, voordat ze de vingers naar anderen wijzen. Gooi de zwaar vervuilende raffinaderijen in R’dam inderdaad eerst maar eens dicht.

   Liked by 1 person

 4. Zij die bewust liegen en bedriegen, komen niet uit de verwarring en zullen het niet helder meer kunnen inzien. Ze verwijderen zichzelf uit het leven….

  Liked by 1 person

 5. Massa toerisme is de meest vervuilende industrie op aarde, maar de KLM, AA en Tui blijven rustig doorvliegen naar de kolonies voor de kust van Venezuela.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.