De 7-jarige dolfijn Mosa die door het Seaquarium op Curacao aan Saudi Arabie verkocht werd is overleden.
Volgens de Dolphin Academy gaat het om een noodlottig ongeval en botste Mosa met een hoge snelheid tegen een wand van het bassin in het Midden Oosten, waarin de dolfijn werd gehouden en opgesloten.
Door de klap onstonden interne bloedingen, waarbij ook bloed in haar longen kwam. Dit ongeval bleek fataal te zijn voor het leventje van Mosa.
De directeur en mede-eigenaar Adriaan “Dutch” Schrier liet eerder vijf op Curacao geboren dolfijnen het eiland verlaten richting het Fakieh Aqaurium in Saudi Arabie. Dit ondanks de beslissing van de rechter in kort geding, dat ze Curacao niet mochten verlaten!
Volgens Mirto Murray, advocaat van Curacao Public Aqaurium NV, had Animal Rights zich tot de verkeerde partij gericht. Want Curacao Dolphin Academy en Curacao Public Aquarium gingen namelijk niet over de verkoop en levering van dolfijnen aan het Fakieh Aqaurium in Saudi Arabie.
De dolfijnen bij Dolphin Academy Curacao en Curacao Dolphin Therapy Center worden geleased van de houdstermaatschappij en zijn geen eigendom van beide instanties. De beslissing om het aantal dolfijnen te reduceren is dan ook afkomstig van de holding.
Al tijdens de rechtzaak werd namens Sea Aquarium verklaard dat de eigenaar een uitvoervergunning had aangevraagd en verkregen, maar dat de vergunning staat op naam van de eigenaar. Sea Aquarium heeft de vergunning echter niet overlegd of getoond.
Volgens de rechter doet het niet ter zake wie de eigenaar van de dolfijnen is. Sea Aqaurium wordt gezien als uitvoerder van de ongelukkige dolfijnen alleen vanwege het feit dat de dolfijnen op de vlucht naar Jeddah zouden worden begeleid door een of meer medewerkers.
Volgens de stichting werden de dolfijnen Serena en Machu (2012), Mosa (2014), Sami (2015) en Luna (2017) allen op Curacao geboren en voor overplaatsing aanbevolen en daarmee afgevoerd.
De huidige wereld wetgeving maakt het duidelijk dat dieren, die in gevangenschap voor commerciele doeleinden gebruikt worden, vallen onder het fenomeen Aminal Abuse.
Vele aquaria in de VS sloten om die reden vervolgens de deuren, maar op Curacao hecht men daar niet zoveel waarde aan, want het gaat ten slotte om toerisme, en over die vorm van structurele mensenhandel mag geen slecht woord gerept worden. Het gaat tenslotte om geld, en dat maakt recht wat krom is.
Crikcey Conservation Society Curacao
Waarom gebeuren dit soort dingen nog vandaag de dag in een veranderende wereld?
LikeLiked by 1 person
In the name of Human Entertainment and Profits
LikeLiked by 1 person
Triest dat deze type smokkelaars, dierenmishandeling niet belangerijk vinden. Hadden ooit eens een keer de super grote grouper in het aquarium, die geen vin kon bewegen. Herbie is nu ook dood.
LikeLiked by 1 person
Het enige moment dat mensen aardig zijn voor dieren en natuur, is als er inzamelingsacties gehouden moeten worden.
LikeLiked by 1 person