Massa Tourisme ten Koste van Vissers en Algemeen Sociaal Welzijn

Tijdens een informele bijeenkomst heeft de vicepresident van de Raad van State in Nederland, Thom de Graaf ‘bijgepraat’ met onder andere premier Eugene Rhuggenaath en oud-gouverneur Jaime Saleh.

Ministerpresident Rhuggenaath (PAR) zegt desgevraagd dat ook staatsraad van het Koninkrijk voor Curaçao Paul Comenencia bij de ontmoeting aanwezig was, evenals ‘andere genodigden’.

Over wat er precies werd besproken doet de premier van Curaçao geen
uitlatingen, maar hij laat wel weten dat het ‘altijd goed is om contact te hebben met de vicepresident van de Raad van State gezien het belang van dit instituut voor het Koninkrijk’.

De Raad van State is onafhankelijk adviseur van de Nederlandse regering over wetgeving en bestuur en de hoogste algemene bestuursrechter van het land.

Koning Willem-Alexander, tevens lid de Bilderberg groep, is voorzitter van deze entiteit, maar de dagelijkse leiding berust bij de vicepresident, dat is nu Thom de Graaf.

De Graaf is tegelijkertijd voorzitter van de Afdeling advisering van de Raad. Wanneer het Koninkrijkszaken betreft is deze afdeling ook het advies orgaan voor de Raad van State van het Koninkrijk.

Daarvan maken ook de drie staatsraden voor Aruba, Curaçao en Sint
Maarten
– de zogenaamd autonome landen binnen het Koninkrijk – deel uit.

Hervorming en het verloederen van culturele tradities, onder het motto van innovatie, vergezeld met bindende maatregelen opgelegd door het Cft bewijzen dat de onafhankelijkheid in de realiteit een wassen neus blijkt te zijn.

Het gaat dan dus over wetgeving en regels die alle landen binnen het Koninkrijk raken, zoals rijkswetten en verdragen en algemene maatregelen van bestuur.

De massa toerisme fabrieken op Curacao draaien op volle toeren, waarbij de KLM met haar vliegende piratenschepen de bezetters aan- en afvoert naar de grootste Caribische speeltuin voor de Venezolaanse olierijke kust.

Een paar jaar geleden investeerde het Koningshuis $6 miljard in Petroleos de Venezuela (PdVSA). De inkopen werden gedaan om een gedeelte van PdVSA in te lijven om daar profijt uit te slaan.

Daarom is de houding van Den Haag zeer tegenstrijdig met de Koninklijke belangen, tenzij er een aapje bij het gezelschap is betrokken.

Het Amerikaanse bankwezen bevroor miljarden dollars van PdVSA cash-flow, terwijl Washington er voor zorg draagde dat PdVSA haar aktiviteiten op de Antillen “afbouwde”, inclusivief de mega olie opslagplaatsen op Bullenbaai, Bonaire en St. Eustatius.

De Citco Group Limited (Citco) kon ook bevestigen dat het bezig is met het afstoten van een aanzienlijk deel van de Latijnse ‘Governance Services’-activiteiten.

Citco was in de afgelopen vier decennia geëvolueerd tot de toon aangevende dienstverlener en technologie-aanbieder voor de Alternative Investment Industry.”

De familie Smeets werd rijk tijdens de WW II, toen zij als notaris kantoor dienden om Joodse eigendommen in Nederland via officiele akten over te schrijven.

In die tijd waren de eilanden nog rijk aan vis en andere diverse culturen, maar nu bezetten toeristen de stranden en zorgen snorkelaars dat vissers hun vangsten met vertraging aan wal kunnen krijgen.

Met geld als wapen, worden de Antillen gezuiverd van ongewenste netwerken die niet willen deelnemen aan de eonomische overdracht van publieke eigendommen (zoals landhuizen) aan het bedrijfsleven.

Met behulp van het verdubbelen van de levenskosten en het niet indexeren van de lonen en salarissen, vallen lokale huishoudens om, en vertrekken de laatste kansarmen met de KLM naar Amsterdam. Met dank aan de PAR.

Crickey Foundation / ABC Colonial Islands 2019.

One Comment on “Massa Tourisme ten Koste van Vissers en Algemeen Sociaal Welzijn

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.