Curacao vol Dynamiek en Traditie sinds 1499

Dynamiek, Spirituele Tradite en Humanitaire Ontwikkeling zijn de tref woorden van Crickey Amigu di Natura.

Nederlandse versie Inzet Natuur CAdN Beweging :

 • Invoeren bindend Referendum
 • Eerlijke verdeling Welvaart
 • De Groot- Vervuiler Betaald of neemt Passende Eco Maatregelen
 • Geen Winstoogmerk Basis Behoefte * Zorg/Wonen/Water/Energie en Onderwijs.
 • Doorbreken Politiek Bancair System
 • Aanpakken Multi-Nationals die oneindig Dieviezen Weg mogen Sluizen
 • Beeindigen “Food Waste Dumping” bij Hotels, Restaurants en Supermarkets

Het verbeteren van de geldverslindende mensheid begint met uzelf, door een naaste of Hulpbehoevende te Ondersteunen in plaats van financieel uit te Melken en afhankelijk te stellen.

Het ontwikkelen in mangrove gebied is wereldwijd verboden, maar op Curacao mag Corendon gewoon kappen en bouwen middenin dit soort beschermde gebieden, waarmee de kringloop van de voedsel keten doelbewust afgebroken wordt?

Alsof dit al niet erg genoeg blijkt te zijn, wordt de bouw van fase 2 ($65 miljoen) met pensioen geld van de burger neergezet. De Turkse investeerder die er zelf geen cent inzet verbied vervolgens lokalen het gebied te bezoeken (verboden toegang krijgt men te horen bij de poort)?

Om dit gedrag een beetje cache te geven wordt een bar waar alcohol geschonken maar Mondi (natuur) Bar genoemd. APC is de ontwikkelaar, die ook hier, evenals de afbraak plannen van het Plaza Hotel bij Punda, zich zeer schandalig opsteld? Er zou asbest aangetroffen zijn in het beton van het traditionele gebouw!

De twee mega pieren om de achtergrond van Corendon koste het volk fl.150 miljoen, met no return on investment voor de staatskas? Armoede is onnodig in deze Tijd van Historische Welvaart, maar op deze wijze van ontwikkelen zit niemand te wachten op Curacao.

Een nieuw ziekenhuis koste het volk fl.750 miljoen, maar deze kan geeneens op eigen benen staan, moet met tientallen miljoenen subsidie (volksgeld) per jaar overeind gehouden worden, terwijl het zonder te formaliseren onteigend werd.

Daarnaast betaalt de SVB nu driemaal de hoofdprijs om lokale zieken in behandeling te laten nemen. Dit zal leiden tot de ondergang van de SVB, waarbij het volk niet meer verzekerd zal tegen ziekten en/of ziekenhuis opname?

Het door Nederland (Den Haag en Cft) aangestuurde beleid en hervormings maatregelen laten veel te wensen over, met de gedachte dat roven en plunderen toch tot de verleden koloniale tijden behoorde!

Verder staat milieu diensten het gewoon toe dat er een zwaar vervuilende motor yacht haven aangelegd gaat worden bij Zakito nabij Marriott en Hilton. Ook dit weer ten koste van koralen en weer onbeschermd eeuwen oude mangrove gebieden?

Ook moest er voor honderden miljoenen een nieuwe aankomst hal voor de KLM, TUI en American Airlines worden gebouwd, Wordt beheerd door Swissport, maar het onderhoud wordt door CAP met de luchthaven belasting betaald.

Ook hier dus geen return on investment voor het ingestoken belasting geld, als CAP alle airport tax mag gebruiken voor eigen doeleinden?

En de politici en media maar klagen over corruptie (de pot verwijt de ketel) op de Caribische eilanden voor de kust van Venezuela. Maar goed commercieel toerisme werd door Nazi Duitsland verzonnen, om destijds (WW II) de Fransen in Parijs wat geld te laten verdienen om zo de oorlogs propaganda op peil te houden.

Op Curacao gaan we dan nog een stapje verder en hebben we anno 2022 te maken met massa toerisme wat massa werkeloosheid en armoede (en dus criminaliteit) met zich meebrengt. De horeca en bouw sectoren werken met goedkope onverzekerde (vaak illegale) Venezolaanse vluchtelingen.

Alle publieke standen worden geprivatiseerd door ligstoel verhuurders en andere vormen van ecologisch onverantwoordelijke toedoeningen waar mogelijk het lokale volk later ook weer de toegang ontnomen wordt?

Voor de drugs smokkel van de Amsterdamse misdaad netwerken werken velen zolas Citro en de Coast Guard samen om de markt te controleren. Toch wordt de handel verstopt tussen de bagage van de niets vermoedende toeristen die met charters heen en weer naar Klein Curacao gevaren worden.

Vissers klagen steen en been over de nieuwe ontwikkelingen, waarbij deze vis quotas krijgen opgelegd, terwijl toeristen de stranden van Klein Curacao bestormen en in beslag nemen, waarbij tientallen palapa’s en een uitkijktoren, die zonder rechtmatige bouwvergunning werden neergezet, deze mogelijkheid bieden.

Alle factoren bij elkaar gebonden geven hiermee duidelijk aan hoe ernstig en nijpend de situatie achter de schermen op Curacao werkelijk is. Maar omdat het om miljarden per jaar gaat blijven de toonaangevende instanties muisstil, want een brede ontwikkeling is goed voor de Koninkrijks eilanden.

Crickey Conservation Society 2007-2022

15 Comments on “Curacao vol Dynamiek en Traditie sinds 1499

 1. Dit gaat voor de lokale bevolking duidelijk de verkeerde kant op, terwijl buitenlandse bezoekers het voor het zeggen krijgen, dankzij de hervormingen van de PAR coalities, die deze trend mogelijk maakte?

  Liked by 1 person

  • Helaas wordt met mooie woorden de lelijke leugens in gang gezet en gehouden?

   Liked by 1 person

   • Aan de andere kant is de ideologische kloof tussen Den Haag en Willemstad zo groot geworden dat ze bijna onoverbrugbaar is geworden. Antillianen begrijpen, net als de rest van de Arabisch-islamitische, Aziatische en Afrikaanse wereld, steeds minder in de westerse maatschappelijke evolutie.

    Het door het Westen voorgestaan ​​liberalisme lijkt meer en meer een uitvlucht die bedoeld is om zijn permanente inmenging in de zaken van anderen te maskeren.

    Identiteitsafwijkingen op basis van sekse en geslacht, antiracisme tot op het punt van racisme gedreven, de dictatuur van steeds dunnere en extremistische minderheden over de meerderheid, het historisch revisionisme opgelegd door de annulatiecultuur, de vermenigvuldiging van geslachten die vanaf jonge leeftijd wordt bepleit, wokisme en afwijzing van de traditionele humanistische cultuur, die allemaal steeds vreemder worden voor de lokale cultuur en het mondiale zuiden in het algemeen.

    Liked by 1 person

   • Onteignenen is de onderliggende waarde geworden, men heeft het dan over herzieningen en hervormingen om de ontwikkeling mogelijk te maken?

    Liked by 1 person

 2. De drugs handel drijft de toon, de rest is onderhevig aan de agenda, van nummer kantoren (banken van handel) tot de wasmachines van de toeristen fabrieken, allen verdienen er dik geld aan!

  Liked by 1 person

 3. Vroeger, in te tijd van Shell, kwamen er heren en dames van Adel naar Curacao, en droegen bij aan de samenleving, nu krijgen we 4de rangs achterbuurt junkies, die als armoedzaaiers te keer gaan en zich zo snel mogelijk willen verijken ten koste van de samenleving.

  Liked by 1 person

 4. Swissport die op Curacao de Luchthaven beheert, is in Belgie al failliet gegaan. Nu CAP en partnerts nog, dan kost het de samenleving nog meer (belasting) geld?

  Like

  • Ze kunnen nu al niet op eigen poten staan, mogen alle luchthaven belasting al in hun zak stoppen om zogenaamd onderhoud te plegen?

   Like

 5. Het Hoofdkwartier, wat de buitenlandse invasie mogelijk maakt, is Dos Mundos migratie buro, wat vergunningen en vestiging mogelijk maken. De verkorte weg kost wel wat, maar dan verdienen de meesten binnen een jaar ruim terug. Speculatie in het OG maakt het voor de lokale bewoners onmogelijk om de kosten nog te dragen, zeker als de lonen bevroren blijven en er geen indexering wordt toegepast.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.