Bestemmingsplan Vista Royal

Mag de bestemming van Woongebied ook als Toeristisch- en Recreatie gebied dienen? Dat was de vraag die Crickey Amigu di Natura via een LOB verzoek stelde. Maar zoals u kan zien wordt van de meet af aan de kern van het verzoek ondermijnd en in mogelijke dwaling gebracht.

Volgens het Ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening werd een verzoek tot inzage ingediend, waarbij er alleen gevraagd werd om een kopie van het bestemmingplan te Vista Royal III B. Dat is onjuist, en zodoende kan men in den beginne een waardevol en geldig antwoord vermijden.

Vista Royal wordt sinds jaar en dag gebruikt door recreanten, die de woonbuurt massaal al “Caminata” gebruiken. Verder verhuren belasting onduikende eigenaren van woningen op Jan Thiel zodat deze aangewend worden als vakantie woning, die voor minimaal fl.1000,= per dag verhuurd worden aan zeer luidruchtige, vaak dronken vakantie gangsters, waarbij schreeuwende kinderen de kroon spannen.

Aangezien beide aangelegenheden voor veel hinder en oneindige structureel aanhoudende overlast zorgen, werd er een LOB verzoek ingediend om de regering te verzoeken deze campagne te zuiveren, zodat de echte bewoners van Vista Royal niet verplicht worden hun woningen te verlaten en/of te moeten verkopen aan de toeristen netwerken.

Inmiddels heeft het ministerie al uitstel tot behandeling ingediend, aangezien de vraagstelling in de materie wel van zeer moeilijke aard blijkt te zijn. Op 22 December, 2020 verwachten we antwoord op het LOB verzoek en zal er hoogstwaarschijnlijk aangegeven worden dat de bestemming van Vista Royal (niet of wel alleen) “Woongebied” is?

Stichting Crickey Amigu di Natura 2007.

6 Comments on “Bestemmingsplan Vista Royal

  1. Nee, een bestemming wordt niet voor niets gegeven aan gebieden op Curacao. Woongebied is geen toeristisch gebied (verhuur vakantiewoningen) en/of recreatie gebied (caminata).

    Liked by 1 person

  2. Het rijden met electrische auto brengt ook meer schade aan de natuur, omdat de stroom die verwekt moet worden meer brandstof kost dat het rijden in een gewone auto (diesel en benzine).

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.