Woongebied of Toeristisch Recreatie gebied?

Mag Eilandelijk woongebied ook aangewend worden toeristische en recreatie bestemmingen op Jan Thiel. Mogen EOP bestemmingen zonder Landsverordening gewijzigd worden teneinde wettelijk Conserverings gebied voor toeristische doeleinden aan te ontwikkelen.

LOB verzoek werd ingediend, maar werd verwijderd uit het computer bestand van de ventana di informashon? Bij Vista Royal op Jan Thiel, beter bekend als Little Holland, worden vakantie huurwoningen gebouwd om grote winsten te boeken, zonder daar ook maar 1 cent belasting over te betalen.

https://i.redd.it/gagidhhcuy601.jpg

De verhuur wordt in Holland afgerekend, dus wordt er ook geen OB afgedragen. De vakantiegangers zeggen bij aankomst op HATO vervolgens dat zij bij familie/vrienden op bezoek gaan en klaar is Kees.

Het EOP bevat wettelijke richtlijnen hoe de maatschappij ingericht dient te worden, zodat alles in goede delen ingericht kan worden en hinderlijke activiteiten niet teveel in woongebieden geschieden.

Op Vista Royal te Jan Thiel neemt de ontwikkelaar APC het niet zo nauw met de richtlijnen en welstandsbepalingen, omdat zij immers naar de pijpen dansen van de netwerken uit Den Haag.

https://www.naarcuracao.com/wp-content/uploads/2013/03/KLM-TUI-Curacao-1200.jpg

Met 30.000 vlieg toeristen per maand, waarbij minder dan de helft in hotels verblijven, kan men inschatten dat minstens 25% lokale woningen huren, omdat dit per persoon goedkoper uitkomt.

Als 7.500 toeristen per maand in vakantiewoningen verblijven, betekend dat a fl.125 p/p dit per jaar bijna 7 miljoen gulden aan OB zou moeten opleveren. Maar dat gebeurt dus niet en worden alleen de huisjes-melkers daar rijker van.

De hotels klagen over dit fenomeen en weigeren op hun beurt 9% room tax (kamer belasting) af te dragen. Echter verloren zij de rechtzaken en moesten tot betaling overgaan.

https://media.tuicontent.nl/214/214ccc772d8519c152e89f14fedfa81d.jpg

Maar resorts zoals Morena en Chogogo gaven hier geen gehoor aan. Deurwaarders betekenen beslagleggingen aan, maar tot incasso overgaan gebeurt in de praktijk bijna nooit.

Aangezien de lokale belasting betaler de infrastructuur bekostigd en betaalt is de return on investment voor Curacao nihiel en komt de overheid in de problemen.

Stichting Crickey Amigu di Natura 2021.

18 Comments on “Woongebied of Toeristisch Recreatie gebied?

 1. Curacao wordt zeer ernstig geprostitueerd door massa toeristen golven, waarbij de fabrieken winsten maken die van de Centrale Bank weggesluisd mochten worden.

  Like

   • Komt omdat er nergens beslag op gelegd kan worden door de deurwaarder van het eilandgebied. Inkomsten worden in NL verzilverd, en zo lang is de gerechterlijke arm niet in de praktijk?

    Like

  • Aan NL’se normen voldoen is niet bepaald eervol, zoals het er aan toe gaat. NL is samen met Belgie en Luxemburg de grootste vervuiler van de EU. Dat geld voor zowel grond-, water- en lucht vervuiling!

   Liked by 1 person

  • Het bestemming woongebied Vista Royal, Jan Thiel moet worden omgezet in een grote speeltuin voor buitenlandse vakantie gangsters in het NL’se toeristen dorp aan zee.

   Like

 2. Een grote bende alcoholisten, duikers en zonne-aanbidders die de natuur van het eiland (stranden, koralen en lagunen) onder de voet lopen en daarvan genieten?

  Liked by 1 person

 3. Grote werkeloosheid is ook het gevolg van het optreden van de PAR/MAN coalitie. De lokalen mogen nu alleen nog maar dienen als chauffeur zijn voor de bezetters, of de beveiliging doen, berm schoonmaak verrichten en/of vuilnis ophalen.

  Liked by 1 person

 4. Landbouw water wordt vervolgens verkocht aan NL’ers die hun zwembaden moeten (op/bij)vullen. Met als gevolg dat de voedselprijzen onbetaalbaar worden voor de eigen bevolking???

  Like

  • Tegelijkertijd werd de fruit barkjes uit Venezuela een verbod opgelegd, om daar straks terrasjes zouden moeten komen voor de toerist, in plaats van dat het volk etens bronnen veilig steld?

   Like

 5. De hele zuidkust werd kado gedaan aan buitenlandse ontwikkelaars, omdat wij niks kunnen op het eiland?

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.