Verkavelings Vergunning Jaloesie niet bekend bij Kadaster

Bij herhaaldelijke navraag in 2018 en 2019 is gebleken dat de verkavelings vergunning van Jaloesie te Montagne niet geregistreerd staat bij Kadaster.

Geen verkavelings plattegrond voorradig betekend dat alle eigenaren van de gebouwde woningen ter plekke onbekend blijven voor het publiek.

De geldschieter, die zijn vermogen met biotechnology verdiende, investeerde 10 miljoen in het bouw project van Jaloesie, maar kreeg al snel argwaan na gepleegde wanprestaties geleverd door leden van de Halley familie.

De twee broers die het project onder hun hoede hadden wisten willekeurig derden te bedreigen en verwijderde zelfs een weduwe waarvan haar man onlangs was overleden.

In samenwerking met de broer van de overledene (RFN) wisten beiden partijen in samenwerking met de notaris de weduwe te onterven van haar woning om haar vervolgens zonder enige vorm van inkomen naar Nederland te laten deporteren.

Dat deze familie aan de lopende bank misdaden plegen is niet nieuws voor al degenen die met hun in aanraking kwamen. Het werken met onverzekerde illegalen in de bouw is zeer gangbaar op Curacao.

Het feit dat de openbare Kadastrale gegevens niet gedeponeerd en/of geregistreerd werden bij de openbare overheids instelling geeft te denken. Misschien een passend klusje voor de Ombudsman op Scharloo?

Nu de notariele overdrachten niet doorgeven ‘hoeven’ worden aan Kadaster, blijkt de publieke inzage ter kwader trouw geblokkeerd te worden. Het niet inleveren van Kadastrale gegevens zal alsnog via een LOB-verzoek nagetrokken worden. Maar ook hier mag men niet teveel van verwachten.

Dat Curacao van misdadigers aan elkaar hangt is voor niemand meer een verassing, omdat alle grote misdaadbendes op Curacao opereren. Het privatiseren van publieke eigendommen begeleid de bewoners van het eiland naar de rand van de afgrond, met meer werkeloosheid en armoede als gevolg.

We hopen dat de toch al dubieuze regerings van PAR zich niet als bende leiders en residieve volksverraders opstellen, maar dat Rhuggenaath hier werk van maakt en optreedt tegen dit soort wanpraktijken, om de open orde en juist de publiekelijke belangen te handhaven en waarborgen.

Crickey Amigu di Natura Foundation 2019.

One Comment on “Verkavelings Vergunning Jaloesie niet bekend bij Kadaster

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.